Wedstrijdverslagen vv TOP'63 1 - seizoen 2011-2012

TOP'63 maakt zich op voor spannende weken.
3 april 2012

TOP'63 maakt zich op voor spannende weken. Na de 3-5 zege op vv Beetgum (complimenten aan vv Beetgum) bezet Top 63 de eerste plaats in de 4de klasse A met 37 punten uit 19 gespeelde wedstrijden. Directe concurrenten de Walde en SVM wonnen afgelopen weekend ook hun wedstrijden waardoor het gat nog steeds 4 en 6 punten blijft. Met nog 7 wedstrijden te gaan, gaat Top 63 spannende weken tegemoet.

Om te beginnen komende zaterdag, de lastige uitwedstrijd tegen vv Workum. De laatste wedstrijd tussen de geel en roodhemden dateert van 5-11-11, waar Top een 3-2 zege boekte.

Een week later, dinsdagavond 20.00 ontvangt de ploeg van Arjen Hoekstra vv de Walde. De ploegen die elkaar dit seizoen nog niet hebben getroffen. De laatste overwinning van Top 63 op vv de Walde is al een tijdje geleden. Op 21-2-2009 om exact te zijn. Waar o.a Lars Bos nog zijn zaterdagochtend wedstrijden speelde in de jeugd van LSC, vrije trappenspecialist Arnoud Koster op de velden in Oosterend speelde, waar Melis nog onder de lat stond bij vv Wolvega en waar Auke Wind nog in de selectie van Top63 zat.

Resterende programma:

07-04 Workum - TOP'63
10-04 TOP'63 - De Wâlde (aanvang 20.00 uur)
14-04 TOP'63 - Creil
21-04 SVM Marknesse - TOP'63
28-04 TOP'63 - Foarút
05-05 TOP'63 - DWP
12-05 De Wâlde - TOP'63

Zoals gezegd, om te beginnen komende zaterdag in Workum. Aanvang 14.30 sportpark de Rolpeal te Workum. Ik zeg: komt allen kijken in de allesbeslissende slotfase van het seizoen!
Ik groet u.

TOP'63 1 - DESZ 1, zaterdag 24 maart 2012

Top’63 pakt 3 belangrijke punten in de strijd om de titel

Na het gelijke spel van vorige week heeft Top’63 drie belangrijke punten binnengesleept tegen DESZ uit Zwartsluis.
Op het zonovergoten sportpark de Bou ging het niet zo makkelijk als de uitslag doet weergeven.
Top’63 begon fel uit de startblokken en drukte de gastenheren uit Zwartsluis meteen terug tot eigen helft. Echte gevaarlijke situaties uit de vele corners die volgden waren er niet.
Daarna kwam DESZ steeds meer in de wedstrijd en werd Top terug gedrongen tot eigen helft.
Na een dik kwartier gespeeld te hebben ontstond hier uiteindelijk ook de 0-1 uit.
Een goede aanval over de linkerflank door dhr. Lachenal werd bekroond door de 15 jarige spits Kistjes. (zijn 15e treffer van het seizoen alweer)
Hierna bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde, Top kwam niet lekker in de wedstrijd en speelde eigenlijk tegen zichzelf. In de laatste 15 minuten van de 2e helft werd DESZ nog een paar keer gevaarlijk via dhr. Pastink. Deze snelle vleugelspeler had een paar mooie acties in huis waardoor hij of zelf kon schieten of de bal had moeten voorgeven. Hieruit ontstond dan ook gevaar maar het rendement bleef achterwege.
De koploper stelde hier weinig tegenover en zoals eerder vermeld speelde het veelal tegen zichzelf.
Rust!

Na de rust het tegenovergestelde, DESZ kwam fel uit de startblokken maar dat was maar voor korte duur. Na een goed indraaiende vrije trap vanaf de rechterkant door Arnoud Koster werd de bal niet goed weggewerkt waardoor de inschuivende Timo Breukelaar vanaf een meter of 20  de bal onberispelijk binnenschoot.
Opluchting aan de kant van Top want dit hadden de mannen even nodig.
Hierna volgde al snel de 2e treffer door een prachtige pass van Arjen Hoekstra. Door goed oogcontact zag hij de diepgaande rechtervleugel speler vertrekken, hij bedacht zich geen moment en tikte de bal  langs de keeper (2-1).
De mannen uit Oppenhuizen gingen vrolijk verder met aanvallen en dit resulteerde 5 minuten later dan ook in de 3-1. Een mooie aanval over de linkerflank met als hoofdrol speler Wibrand Koster werd bekroond door Lars Bos.
Met nog een klein half uur op de klok was het dan wel gespeeld.
Desondanks kreeg DESZ toch nog een paar aardige mogelijkheden maar het rendement bij de mannen uit Zwartsluis was vandaag niet aanwezig.
Er was overigens wel genoeg strijd en sfeer aan beide kanten want er werden nogal wat kaarten uitgedeeld. De schwalbe koning (aanvoerder DESZ) maakte er af en toe een mooie show van waardoor er veel commotie ontstond.
De wedstrijd liep vervolgens ten einde en het 4e doelpunt van de middag aan Top zijde mocht nog genoteerd worden. De invaller van DESZ wachtte te lang met de bal waardoor een onderschepping volgde. De bal kwam meteen bij ‘’legend’’ Atze Atsma in de voeten die zich vervolgens geen moment bedacht en het net liet trillen. Een kleine teleurstelling aan het einde van de wedstrijd ontstond er doordat Timo Breukelaar zijn 2e gele kaart pakte en het veld moest verlaten.
Ondertussen was het kaarsje dan ook al lange tijd uit en na dik 90 min spelen blies de scheidsrechter op zijn fluit.
Volgende week wacht de lastige uit wedstrijd tegen v.v. Beetgum.

Tollebeek 1 - TOP'63 1, zaterdag 3 maart 2012

Top’63 haalt 3 punten weg uit Tollebeek.

Op een matig bespeelbaar veld (zandvlakte) lukte het Top’63 zaterdag om 3 punten mee naar Oppenhuizen te nemen. Daarmee bezet Top nog steeds de koppositie in de 4e klasse A.

Om klokslag 14.30 werd er afgetrapt op het strand van Tollebeek. Zoals eerder vermeld was het veld niet in beste staat om er een goede pot voetbal neer te zetten.
Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en op een paar corners in de beginfase na was er niet veel spektakel.
Na een kleine 10 min kwam Top’63 op voorsprong. De boom lange Atze Atsma kopte een voorzet vanaf rechts terug op de 16 meter, die vervolgens bij de vrijstaande Lars Bos terecht kwam. Hij bedacht zich geen moment en haalde in een keer de bal uit de lucht waarna de bal schitterend het net trof, 0-1.
Hierna volgde nog enkele kansen maar deze werden niet benut.
Vlak voor de rust kwam Top’63 dan toch op een verdienstelijke 0-2. Het was wederom Lars Bos die zijn schot in de verre hoog zag gaan en hierdoor zijn 2e treffer van de middag tekende.

Rust!

Na de rust 1 wissel aan de kant van Top’63. Atze Atsma bleef achter in de kleedkamer en Lourens Horjus nam zijn plek in.
Diezelfde Lourens Horjus kreeg in de tweede helft nog een paar grote kansen, maar deze beleven onbenut.
Tollebeek dat in de tweede helft wat meer gas bij gaf was niet bij machte om Top nog pijn te doen.
Hierbij bleef de score steken op 0-2 en namen de mannen uit Oppenhuizen de verdiende punten mee naar huis.

Conclusie: Naaste concurrenten De Wâlde en SVM lieten ook geen punten liggen, daardoor blijft het spannend in de 4e klasse A. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Rood-Geel.

8e minuut Lars Bos
40e minuut Lars Bos

TOP'63 1 - Balk 1, zaterdag 21 januari 2011

TOP'63 zaagt v.v. Balk doormidden

Gisteren 21 januari stond de schaduw wedstrijd tegen v.v. Balk op het programma.
Het mocht weer eens niet qua competitie, want Top – De Wâlde is inmiddels al 3 keer afgelast. Dus mochten de mannen uit Oppenhuizen aantreden tegen deze geduchte tegenstander die bovenin de 2e klasse I (3e om precies te zijn) meedraait.
Het was een lekker voetbalweertje. Alleen stond er een gure wind die vooral langs de lijn – als toeschouwer - te merken was.
In de beginfase moest Top’63 tegen de straffe wind opboksen. Hier hadden we toch wel moeite mee en kwamen er eigenlijk niet uit. Balk daarin tegen liet het balletje makkelijk rondgaan. Nummer 6 en 8 hadden hierin een hoofdrol en werden dus ook vaak gezocht; op een paar schoten na kwam er echter weinig rendement uit.
Na het ‘’Haags kwartiertje’’ zo noem ik het maar even kon Top ook mee doen en stond de organisatie vooral op het middenveld beter. Er werd korter gedekt en de beleving was meer aanwezig. Hierdoor kwam Top vaker aan de bal zodat er ook combinaties gemaakt konden worden. Hier hadden veel jongens waaronder de schrijver van dit stukje veel moeite mee. Na 4 of 5 keer over te hebben gespeeld was de bal alweer voor de tegenstander en ook de balcontrole was matig in de 1e helft.
Toch werd er af en toe via links/rechts gecombineerd waar meteen ook gevaar uit ontstond, in de 30e minuut een goede aanval over links met opkomende back Alex de Jong als hoofdrol speler. Deze leverde een prima voorzet af die bij Lars Bos in de voeten kwam. Deze beste man bedacht zich geen moment en speelde de bal meteen door naar de vrij gelaten ‘’Das Phantom’’. Hij bleef koel zoals wij hem kennen en scoort de 1-0, overigens had Atze Atsma daarvoor ook nog een kans gekregen maar deze bleef onbenut.
Top’63 speelde het laatste kwartier van de 2e helft prima uit doordat de communicatie onder leiding van aanvoerder Arnoud Koster duidelijk was. Het stond als een huis (flat) op het middenveld. Balk probeerde het vooral via de ‘’grote’’ spits en via de vleugels. Hieruit kwamen nog wel een aantal voorzetten maar deze werden makkelijk weg gewerkt door de verdediging van Top. Balk had vlak voor rust toch nog twee mogelijkheden om te scoren. Een vrije trap van links werd in de scrimmage binnen geschoten maar werd terecht afgekeurd. De reden was dat twee spelers van Balk achter onze doelman Melis vd Meer stonden. De andere mogelijkheid was naar mijn mening een correcte tackle op de bal maar werd anders gezien door de scheidsrechter. De bal lag rond (op) de 16 meter, een ideaal plekje om vlak voor de rust op gelijke hoogte te komen. Deze bal belandde op de lat en werd niet echt met overtuiging ingeschoten.
Rust!
Na de rust vijf wisselingen bij Top’63. Dit was vooraf aangegeven door trainert Ernst Veldman. ‘’iedereen gaat vandaag spelen, hier zijn oefenwedstrijden voor’’ aldus Veldman. Aan de kant van Balk vonden ook aantal wisselingen plaats (twee a drie).
Top’63 begon de tweede helft prima en er werd met meer passie en agressie gespeeld. Balk zoals eerder vermeld een 2e klasser die boven in mee draait had het hier moeilijk mee. In de rust werd ook aangegeven dat je helemaal niet onder doet en dat je niet teveel respect moet hebben voor deze jongens (dit was de 1e helft het geval). Ook deze jongens gaan gewoon naar de jumbo en hebben een heit en mem. Deze teksten werden goed opgenomen en dit zag je in het begin van de 2e helft terug.
Na een kwartier te hebben gespeeld kwam Top’63 met een goede aanval over rechts. Opkomende back Remco Regeling (speelde overigens een prima pot) stuurde Lars Bos diep richting goal. Hier houdt deze speler wel van en maakte hier ook dankbaar gebruik van door de verdedigers van Balk eruit te lopen en met buitenkant rechts de keeper door de benen te spelen (2-0). Opluchting aan de kant van Top’63 en met nog een half uur te spelen een prima voorsprong. Het half uur wat volgde was voor Balk. Top’63 kwam onder druk te staan en een paar prima aanvallen van Balk over rechts/links waren gevaarlijk. Hier anticipeerde de keeper van Top prima op. Het veldspel speelde zich eigenlijk grotendeels op de helft van Top af en de mannen uit Oppenhuizen werden naar achteren gedreven. Het middenveld stond organisatorisch goed alleen de verdediging van Top’63, waar ook een aantal wisselingen hadden plaatsgevonden waren niet altijd even alert. Daardoor werd Balk ook door het midden gevaarlijk. Een schot als een oester van één van de middenvelders belandde op de lat en ook nummer 8 was niet echt succesvol met de afronding. Kansen genoeg voor Balk maar ze lieten deze onbenut. Toch moest Balk oppassen voor de gevaarlijke counters van Top’63 die via beide kanten werden uitgeoefend. Hieruit ontstonden ook nog een paar grote kansen voor Top maar ook deze bleven onbenut. Een kwartier voor tijd moest Balk toch echt op de knieën, een aanval via de rechterkant met als hoofdrol speler Arnoud Koster werd prima afgerond door Lars Bos die zijn 2e treffer van de middag mocht aantekenen (3-0).  Top’63 liet zich nu helemaal inzakken en liet Balk voetballen. Hieruit ontstond ook de 3-1 via een goede aanval over rechts. De spits werd in stelling gebracht en kwam goed voor zijn man om vervolgens de ere treffer voor zijn rekening te nemen.

Kort hierna floot de scheidsrechter af en kon Top’63 zich een big smile veroorloven! Een prima prestatie uiteraard en na verschillende 3e klassers te hebben verslagen mag Top deze ook in het rijtje zetten. Volgende week wacht het lastige v.v Arum uit. Dan moet Top’63 gewoon weer aan de bak om 3 punten naar Oppenhuizen mee te nemen. Ook wil ik op deze mooie zondag onze Sybren Wijnia bedanken. Onze ‘’stofzuiger Miele’’ gaat een half jaar naar Australië voor zijn opleiding. Een hartstikke mooie ervaring maar een aderlating voor het team. Bij deze veel succes gewenst en  ‘’let sjen wast kest’’.

Geschreven door: Lars Bos

TOP'63 1 - Broekster Boys 1, zaterdag 26 november 2011

TOP’63 DOET ZICHZELF TE KORT!

Oppenhuizen. Ik citeer “Zoals ik ze vandaag zag spelen, horen we misschien wel thuis op het niveau van de tegenstander” (Friesch Dagblad). TOP verloor de wedstrijd wel (1-3) maar deed niets onder voor het twee klassen hoger spelende Broekster Boys.

Afgelopen zaterdag stond het toetje voor de tweede bekerronde op het programma. TOP’63, de trotse koploper in de 4de klasse A, tegen 2de klasser Broekster Boys.
Voorafgaand aan de wedstrijd werden TOP en Broekster Boys nog even aangenaam verrast door twee Pieten die de twee ploegen een hart onder de riem staken.

Broekster Boys, een goed voetballende ploeg, tegenover een uiterst gemotiveerde thuisploeg.
Kon de ploeg van trainer Arjen Hoekstra mee met het niveau van Broekster Boys?
De spanning steeg langs de lijn van het winderige sportpark De Bou.

Na een half uur kwam de uitclub op een 0-1 voorsprong. Doelpuntenmaker was de goed spelende Abe Dreijer. TOP hield stand, had af en toe goede kansen om de score gelijk te trekken, maar had het geluk niet aan z’n zijde.

Na de rust was het TOP die goed uit de startblokken kwam. Het was eerst Wibrand Koster die alleen voor de keeper kwam te staan maar hij miste, helaas!
Daarna kreeg TOP meerdere kansen om gelijk te komen maar toch viel de goal aan de andere kant. Het begon met een goede aanval van TOP die uiteindelijk niet leidde tot een doelpunt. In de omschakeling scoorde De Broek wel, een lesje in effectiviteit. Het was weer Abe Dreijer die voor de 0-2 zorgde. Uit het niets kwam ook nog de 0-3 op het bord, Stephan Overkempe was de maker.

In de 81ste minuut kwam de score via Atze Atsma, na een voorzet van Lars Bos, op 1-3. Enige minuten later was het Wibrand Koster die op rechts door kwam en de bal vlak voor het doel breed gaf op Bos. Deze had de bal niet meer verwacht, daardoor ging de bal jammerlijk voorlangs. Uiteindelijk bleef het bij 1-3 voor Broekster Boys maar er had zeker meer in gezeten voor de thuisploeg, daar was iedereen het wel over eens.

Het was zowel voor de spelers als voor de toeschouwers een mooie voetbalmiddag waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ondanks 2 klassen niveau verschil had de thuisploeg minimaal een gelijkspel verdiend na 90 minuten. De voetballers van TOP kunnen tevreden terug kijken en hebben bewezen dat ze op een hoger niveau kunnen acteren.
Waar je meestal ziet dat lager spelende clubs tegen tegenstanders van een hoger niveau, lange ballen hanteren en achteruit gaan spelen, zag je TOP goed technisch voetballen.
De ervaring, omschakeling en slimheid hebben deze middag de doorslag gegeven.

Feit is wel dat kleine persoonlijke foutjes op het niveau van 2e klasse genadeloos worden afgestraft, dat is inmiddels wel duidelijk. Al met al een mooi leermoment voor de spelers van TOP’63. Laat dit ons de inspiratie geven om vol door te gaan voor een plek bij de bovenste 4 ploegen om vervolgens promotie naar de 3de klasse af te dwingen. Zaterdag wacht de laatste lastige uitwedstrijd voor de winterstop, tegenstander is dan DWP uit Sint Johannesga.

Ruststand 0 – 1
Eindstand 1 – 3

TOP'63 1 - SVM 1, zaterdag 19 november 2011

TOP'63 slaat gat met concurrentie

Oppenhuizen. Over het weer op zaterdag mogen we niet klagen, opnieuw scheen de zon letterlijk maar ook figuurlijk in Oppenhuizen. De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 werd verdiend gewonnen door de nummer 1: 2-0, en hiermee sloeg TOP een gat met de concurrentie. Vanwege de aanhoudend goede resultaten zien we ook dat er steeds meer enthousiast en meelevend publiek langs de lijn staat. Een geweldige opsteker voor het team en iedereen die bij de club betrokken is.

Afgelopen zaterdag stond de kraker in de 4de klasse A op papier. De nummer 1 TOP'63 nam het op tegen de nummer 2, SVM uit Marknesse. De ploeg van trainer Arjen Hoekstra kon beschikken over een volledig complete selectie,  alleen leider Jan Huisman was vanwege ziekte niet aanwezig. TOP'63 begon goed aan de wedstrijd en wist met enkele kansen het net bijna te vinden. In de 10de minuut was het wel raak. Een goed indraaiende vrije trap van Arnoud Koster werd goed binnengekopt door Atze Atsma die alweer zijn 10de doelpunt van het van het seizoen maakte. Na het doelpunt kwam SVM iets meer aan voetballen toe waardoor TOP'63 wat achteruit werd gedrukt. Maar dit resulteerde niet of nauwelijks in kansen voor de gasten uit Marknesse. Kansen waren er wel aan Top-zijde. O.a Lars, Wibrand en Enis konden de ploeg voor rust op een grotere voorsprong zetten. Maar dit gebeurde niet en daarmee werd er gerust met een 1-0 voorsprong voor de Yellow Marine.

Door de positionele aanpassing aan het begin van de 2de helft kwam Top63 beter aan voetballen toe. Er werd meer druk naar voren gezet en hierdoor kreeg Top63 meer ruimte om te voetballen. Dit resulteerde in de 53ste minuut dan ook in een  2-0 voorsprong die uit een corner door Enis Uzun werd gescoord.
Na de 2-0 probeerde SVM het nog wel, maar door het goed staande collectief van Top waren er niet of nauwelijks kansen voor de gasten. Uitslag 2-0!

Het mag gezegd worden dat Top 63 aan een uitstekend seizoen bezig is. 28 punten uit 11 wedstrijden  betekent een voorlopige  1ste plaats in de 4de klasse A. Nog meer? Ja: uitgelopen op de concurrentie, een gat van 5 punten met de nummer 2 de Wâlde die overigens wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Nog meer? Ja ik ben nog niet klaar.
Waar we in de 1ste periode soms nog wel wat gemakkelijk tegendoelpunten kregen zijn de cijfers in de 2de periode veel positiever. Doelsaldo 10-2. We scoren veel en we krijgen momenteel weinig tegen. Waar je vaak alleen de namen van de doelpuntenmakers in de verslagen ziet, vind ik ook dat je de namen van een Melis, Alex, Timo, Remco, Carlo en Sybren mag benoemen. Zaterdag stond het achterin als een huis, heren mijn complimenten. Maar vooral het collectief stond goed vandaag. Iedereen voerde z’n taak goed uit en deed wat hij moest doen.

Dan op naar het bekertoetje! Broekster boys is aankomend weekend de tegenstander. De ploeg van trainer Wietse van de Veen staat momenteel 6de in de 2de klasse I. En won zaterdag met maar liefst 4-0 van VV Minnertsga.

Ik ben benieuwd naar de toto, Auke. Een 1tje, 2tje of een 3tje. Benieuwd naar de uitlag?
Kom dan zaterdag kijken bij de bekerwedstrijd Top63- Broekster boys. Aanvang 14.30
Uw aanwezigheid, aanmoedigingen en support wordt erg gewaardeerd.
Ik groet u letterlijk vanuit het mistige Oppenhuizen, maar figuurlijk blijft het zonnetje hopelijk nog lang schijnen bij Top63.

Uw verslaggever Wibrand Koster

TOP'63 1 - Tonego 1, zaterdag 15 oktober 2011

TOP'63 wint in spektakelduel

Oppenhuizen. Afgelopen zaterdag boekte TOP'63 een 4-3 overwinning op vv Tonego. Een wedstrijd waar alles in zat: spanning, goed voetbal, kaarten, doelpunten en uiteindelijk de 3 punten die TOP'63 aan de mooie wedstrijd overhield.
Vooraf kon dit worden beschouwd als de eerste echte krachtmeting van het seizoen. TOP'63 op een gedeelde eerste plaats met 16 uit 6 wedstrijden nam het op tegen Tonego, de nummer 4 van de ranglijst met 12 uit 6 gespeelde wedstrijden. Vanaf het begin was het de thuisclub die met goed verzorgd voetbal het spel domineerde. Dit leverde de ene kans naar de andere kans op voor de geel/zwart hemden maar de 0-0 tussenstand stond na 23 minuten nog steeds op het scorebord. En waar het scorebord op 1-0 of 2-0 had moeten staan, werd het in de 24ste minuut zowaar 0-1 voor de gasten uit Luttelgeest. Doelpuntenmaker was Joep Henselmans, die alweer zijn 9de doelpunt van het seizoen scoorde. Maar lang bleef de score niet op het bord staan, het was Enis Uzun die uit een mooie 1/2 met Wibrand Koster de 1-1 maakte. Met deze tussenstand gingen de mannen de rust in.
Zo goed er was begonnen aan de eerste helft, zo slap begon TOP'63 aan de tweede helft. Het was Henco Bouma die in de 48ste minuut zowaar de 1-2 maakte en 7 minuten later was het Joep Henselmans die zelfs de 1-3 binnenschoot. Maar TOP liet het hoofd niet hangen, het wilde coûte que coûte een mooi resultaat neerzetten. We tellen de 59ste minuut wanneer Enis Uzun zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakt. De door Arnoud Koster genomen vrije trap werd goed door de nummer 10 van TOP binnengekopt, stand 2-3. Toen was TOP ontketend en dit resulteerde dan ook in de 3-3. Het is Carlo Venema die in de 80ste minuut de gelijke score op het bord zet. Een goede voorzet van Sybren Wijnja wordt zeer fraai binnengekopt. Met nog 10 minuten te spelen ruikt TOP de overwinning. In de 87ste minuut wordt een aanval van Tongego door TOP onderschept en het is Wibrand Koster die met een bekeken dieptebal Lars Bos met succes de diepte in stuurt. Hij scoort de 4-3! Met nog 5 minuten te gaan is het Tonego die met een paar aanvallen nog gevaarlijk is. Dit resulteert uiteindelijk niet in een doelpunt. Als ruim in de blessuretijd het eindsignaal klinkt kunnen er 3 punten worden bijgeschreven. Hulde voor het collectief!
Dit betekent dat TOP nu met 7 gespeelde wedstrijden 19 punten heeft behaald en op een gedeelde eerste plaats staat. Een prima prestatie tot nu toe! Volgende week staat de bekerwedstrijd thuis tegen zaterdag 3de klasser Fc Wolvega op het programma.

88e 4-3 Lars Bos

Opstelling: Melis van der Meer, Alex de Jong, Timo Breukelaar, Remco Regeling, Sybren Wijnja, Joeri van Leeuwen (Carlo Venema), Lars Bos, Arnoud Koster, Atze Atsma (Roelof Booy), Enis Uzun, Wibrand Koster

Espel 1 - TOP'63 1, zaterdag 10 september 2011

TOP met 10 man ruim langs Espel

TOP’63 wint ook zijn 2e wedstrijd uit bij Espel. Reeds na 8 minuten moest TOP met 10 man verder. De mannen van Hoekstra hadden ook met 10 man verreweg het meeste overwicht en uiteindelijk na vele kansen te hebben gemist werd er in de 2e helft wel gescoord. (0-4)

Net zoals vorige week zaterdag was het weer zweten geblazen zowel aan de kant als in het veld. TOP begon meteen scherp aan de wedstrijd en dat leidde in de beginfase tot gevaarlijke situaties. Hiervan werd niet geprofiteerd. Er werd goed gecombineerd en Espel stond met de rug tegen de muur. In de 8e min een lange bal die over de verdediging van TOP viel. Dit is meteen gevaarlijk en de spits van Espel staat 1 op 1 met de keeper. Alex de Jong zet de turbo in en voorkomt deze uitgelezen mogelijkheid door de bal te spelen. De scheidsrechter stond overigens nog op de middenlijn en nadat de spits van Espel over de voet van Alex is gestruikeld volgt er veel geschreeuw en uiteindelijk de rode kaart/vrije trap.

Na de rode kaart verandert er eigenlijk niets. TOP blijft veelvuldig doorgaan met het combineren en Espel wordt alsmaar naar achteren gedrukt. Het positiespel wordt goed verzorgd, maar helaas weten de aanvallers hier niet van te profiteren en na twee handen met kansen te hebben gemist wordt er met de brilstand gerust.

In de rust had trainer Arjen Hoekstra weinig op het spel aan te merken; het ontbrak eigenlijk aan 1 ding: de afronding. ‘’Ook lelijke goals tellen,’’ was de boodschap. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Top ging vrolijk verder met combineren en bleef geduldig. In de 60e minuut was het dan eindelijk raak. Joeri van Leeuwen kreeg de bal in de 16 meter aangespeeld en vanuit de draai raakte hij de bal lichtjes, maar desondanks rolde deze wél binnen. Iedereen haalde opgelucht adem en de woorden van Joeri waren dan: ‘’lelijke goals tellen ook’’. Hierna ging de score snel omhoog, want 5 min later was het Wibrand Koster die na een steekbal  van Lars Bos koelbloedig wist af te ronden. De wedstrijd was nu defenitief gespeeld en Espel begon nog slordiger te worden. In de 75e minuut is Atze Atsma alert op een voorzet en maakt het 3e doelpunt van de middag. Tevens is dit zijn 100e doelpunt voor Top’63. Een kleine 10 min voor tijd komt Timo Breukelaar via de linkerkant opzetten. Hij ziet de sprintende Lars Bos vertrekken, bedenkt zich geen moment en geeft vanaf 40 meter een mooie cross pass. Deze valt vervolgens perfect voor zijn voeten. De bal wordt breed gelegd en Atze Atsma scoort zijn 2e van de middag. In de slotfase krijgt TOP’63 nog enkele kansen om de score uit te breiden. Deze blijven onbenut en het blijft bij 0-4.

Volgende week een thuiswedstrijd op het programma tegen vv Beetgum.

52. Joeri van Leeuwen 0-1
61. Wibrand Koster 0-2
69. Atze Atsma 0-3
85. Atze Atsma 0-4

Rode kaart: 8. Alex de Jong (TOP'63).

Opstelling: Melis van der Meer, Alex de Jong, Timo Breukelaar, Remco Regeling, Sybren Wijnja, Joeri van Leeuwen, Lars Bos, Arnoud Koster, Atze Atsma, Enis Uzun (85. Arjen Brinksma), Wibrand Koster