Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2022-2023

Kies een seizoen:

Volle buit voor TOP'63 in Drenthe

09-10-2022 SVN'69 1 - TOP'63 1 = 2 - 3

Met een zwaarbevochten 2-3 overwinning in Nijeveen tegen SVN’69 pakte TOP’63 de eerste drie punten van het seizoen. Goudhaantje bij de Top en Twelsters was Wieger Baarda met 2 goals. De eerste helft speelde TOP’63 zeer matig. De geelhemden kregen maar geen vat op het aanvalsspel van de tegenstander. In de eerste helft kostte dat dan ook twee tegentreffers.

Bovendien viel smaakmaker Jesse Koops ook nog eens geblesseerd uit. Gelukkig bleek junior Yme Brouwer een uitstekende stand-in. Toch bleef TOP’63 tot de rust op de been dankzij twee cadeautjes van het blunderende SVN’69, gretig uitgepakt door Wieger Baarda en Arjen van Brug. Zo kwam de ruststand nog uit op 2-2.

In de tweede helft speelde TOP’63 compacter en had het meer controle over het spel. Dat leverde kansen op en halverwege het tweede bedrijf zette Wieger Baarda zijn handtekening onder de uiteindelijke winnende treffer. TOP’63 had namelijk veel vaker kunnen en moeten profiteren van de zwakke SVN’69 defensie, maar deed dat niet. Daardoor bleef het spannend tot het einde en waren reddingen van keeper Jesse Metselaar nodig om de zege over de eindstreep te slepen.

Een overwinning op Drentse bodem heeft in de geschiedenis van TOP'63 nog niet zo vaak plaats gevonden. Het is ook zelden dat TOP'63 een team uit Drenthe tegenkomt in de competitie. Naast SVN'69 herinneren we ons FDS, Diever en Sc Nieuwlande. We moeten dan ook even terug in tijd naar 22 april 2006 toen TOP'63 in en tegen Diever met 1-4 zegevierde.

Volgende week zaterdag speelt TOP'63 thuis op het eigen Sportpark De Bou. Tegenstander is TONEGO uit Luttelgeest. Aanvang 14.30 uur!