Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2022-2023

Kies een seizoen:

TOP’63 krijgt lesje effectiviteit van AVC

07-11-2022 TOP'63 1 - AVC 1 = 0 - 2

TOP'63 heeft in de zesde speelronde van de competitie met 0-2 verloren van AVC Sexbierum. Een vertekende uitslag qua spelbeeld maar toch met lege handen.

Met een terechte penalty in de 2e minuut keek TOP’63 al tegen een achterstand aan. Met goed verzorgd voetbal ging TOP’63 op zoek naar de gelijkmaker. Waar de tegenstander wel een penalty kreeg, had TOP’63 vijf minuten later er ook een moeten krijgen. In een één op één situatie passeerde Hiddo Wolters de keeper en die raakte daarna alles behalve de bal. Laten we het houden op een verschil van interpretatie.

Een hard schot van Hiddo Wolters recht op de keeper, een geplaatst schot van Eelco Rijkens die de buitenkant paal kuste en een paar hachelijke situaties voor de goal van AVC resulteerden niet in een goal. AVC bleef wel dreigend uit counters maar die werden niet goed uitgespeeld.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Wel dreiging maar niet doortastend genoeg. Verscheidene keren werd er niks gedaan met voorzetten en schoten waren te slap. AVC wachtte geduldig hun kans af en in de 60e minuut kon de rechtsvoor simpel een rebound van de paal binnen tikken, 0-2. Ook met een extra aanvaller was TOP’63 niet bij machte om de defensie van AVC te kraken. Een vrije schietkans van Jesse Koops in de 16 ging er ook niet in en dit was eigenlijk wel het laatste wapenfeit.

Voetballend goed tegen een degelijk sterke tegenstander maar niet effectief genoeg. Als we de woorden van Auke Wind mogen geloven hoeft er nergens over in gezeten te worden; ‘su gaan jim nog wel punten pakken Homsma’.

Complimenten over het spel zijn fijn om te horen. Met een krappe selectie van gemiddeld 23 jaar, de opzegging van drie senioren teams en een forse inlevering van ervaring in het eerste team. Na deze negatieve reeks gebeurtenissen is het een mooie opsteker voor club en team om te horen ‘dat het weer leuk is om naar te kijken’. Vol vertrouwen wordt er gewerkt naar het doel; handhaving. Met een talentvolle lichting jeugd kan er daarna weer gebouwd worden.