Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2015-2016

Kies een seizoen:

TOP'63 loopt tegen zure nederlaag aan.

02-11-2015 SC Bolsward 1 - TOP'63 1 = 2 - 0

Zaterdag 31 oktober mocht het vlaggenschip van TOP het opnemen tegen de plaatselijke SC uit Bolsward. Dankzij de goede resultaten van de afgelopen weken werd er met vertrouwen naar deze wedstrijd toegeleefd.

Een onmachtig SC Bolsward wist in de eerste helft sporadisch gevaarlijk te worden. TOP had de zaakjes verdedigend goed op orde en wist zo het spel van Bolsward te ontregelen. Het middenveld kwam in handen van TOP, en met name Peter van der Werf was bij tijd en wijlen niet te stoppen. TOP had in de eerste helft dan ook de betere kansen. Zo kon Atze Atsma de bal net niet goed genoeg raken om de voorzet van Roelof Booy tot doelpunt te promoveren. Kort daarna werd een kopbal van diezelfde Atsma van de doellijn gekopt. SC Bolsward wist daar weinig tegenover te zetten. De kleedkamers werden opgezocht met een 0-0 ruststand.

Ook in de tweede helft waren de betere kansen voor TOP. Zo wist van der Werf de buitenkant van de paal te raken. En Remco Regeling wist na een indrukwekkende solo vanaf eigen helft de bal niet genoeg kracht mee te geven toen hij oog in oog met de keeper verscheen. Zijn schot werd dan ook een makkelijke prooi voor de doelman. Bij Bolsward richtten ze hun energie voornamelijk op de grensrechter van de uitspelende ploeg.
Toen in de 77e minuut de rechtsbuiten van Bolsward onreglementair werd gestopt werd de daarop genomen vrije trap ingekopt door Bolsward. TOP ging 1 op 1 spelen waarna al vrij vlot de 2-0 valt uit een scrimmage.

Zo kreeg TOP deze middag te weinig en had Bolsward het geluk van een koploper. Desondanks kon TOP met opgeheven hoofd richting Oppenhuizen keren. Volgende week wacht Arum. Met dezelfde discipline en inzet kan die wedstrijd met vertrouwen tegemoet worden gezien.