Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2013-2014

Kies een seizoen:

Doek valt toch voor TOP'63

13-05-2014 QVC 1 - TOP'63 1 = 3 - 2

Door: Top en Twel online

TOP'63 is uiteindelijk toch gedegradeerd naar de vierde klasse. De beslissingswedstrijd in Oudemirdum tegen QVC ging gisteravond met 3-2 verloren en daarmee vervloog alle hoop om via de nacompetitie handhaving in de 3e klasse veilig te stellen. In de eerste helft was QVC de betere ploeg. TOP speelde slordig, de passing was onnauwkeurig waardoor TOP veel balverlies leed. Daarnaast waren de beweeglijke spitsen van QVC een plaag voor de TOP defensie en daar ging het ook mis. Door twee doelpunten van QVC spits Wieger Zwaan in de 33e en 39e minuut gingen de Starumers met een 2-0 voorsprong de rust in. Getergd door de achterstand en het matige spel in het eerste bedrijf ging TOP in de tweede helft op jacht naar de aansluittreffer en die kwam er ook. Atze Atsma schoot in de 55e minuut raak, maar lang duurde de vreugde om deze treffer niet, want twee minuten later schoot QVC-er Jan de Koe de Top en Twelster hoop al weer aan diggelen. Met de 3-1 achterstand was het alles of niets bij TOP. De hoop en de spanning keerde een kwartier voor tijd weer terug toen Timo Breukelaar van ruim 20 meter raak schoot. De slotfase bleef spannend tot het einde omdat TOP de druk op de verdediging van QVC opvoerde, maar verder dan de 3-2 kwam TOP niet. Na twee seizoenen is het avontuur van TOP 1 in de derde klasse alweer voorbij en dat komt heel hard aan. Het is ook een sneu einde voor TOP trainer Arjen Hoekstra, die een zeer succesvolle periode bij TOP kende, maar helaas met degradatie afscheid moet nemen.