Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2013-2014

Kies een seizoen:

Strijd tegen degradatie wordt ongemeen spannend

05-04-2014 TOP'63 1 - SC Berlikum 1 = 2 - 0

Door: Top en Twel online

TOP'63 pakte in de eerste thuiszege van 2014 drie zeer waardevolle punten in de strijd tegen degradatie. Maar omdat de concurrenten QVC en Oudehaske ook wonnen, blijft TOP wel voorlaatste en dat is nog niet voldoende om degradatie te ontlopen. De druk lag vanmiddag bij TOP en dat was te merken in het eerste deel van de wedstrijd. TOP verloor veel duels en was telkens een stapje te laat tegen een goed voetballend Sc Berlikum. Grote kansen kregen de gasten echter niet en gedurende de eerste helft kreeg TOP steeds meer grip op het spel. De druk nam toe op de Berlikumer goal en in de slotminuut was het raak voor TOP. Een verre uittrap van keeper Melis van der Meer kwam via verschillende schijven uiteindelijk bij Laurens Horjus terecht die de keeper van Sc Berlikum verraste met een schot in de verre hoek van de goal. Een geweldige meevaller voor TOP dat met een 1-0 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft was het opnieuw een verre trap van Melis van der Meer richting Laurens Horjus, die op snelheid twee verdedigers en de keeper opnieuw te kijk zette en voor de 2-0 zorgde. De voorsprong was op dat moment verdiend, omdat TOP veel beter voetbalde dan Berlikum. De Berlikumers probeerden nog wel wat terug te doen, maar de voorsprong en de uiteindelijke overwinning kwamen nimmer in gevaar. TOP had zelfs nog kansen op meer, maar het bleef bij 2-0. De tweede zege op rij voor TOP en belangrijker ook voor de tweede keer op rij de nul achterin gehouden. Verdedigend staat het goed bij TOP en dan komen de doelpunten vanzelf. Het zelfvertrouwen groeit per week bij de Top & Twelsters en dat is nodig ook wil TOP in de derde klasse blijven. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan.