Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2013-2014

Kies een seizoen:

TOP'63 pakt de volle buit in Stiens

29-03-2014 S.C. Stiens 1 - TOP'63 1 = 0 - 2

Door: Top en Twel online

De inhaalwedstrijd in Stiens pakte goed uit voor TOP, ondanks dat trainer Arjen Hoekstra weer flink aan zijn opstelling moest sleutelen. In de eerste helft werd al duidelijk dat er iets te halen viel voor TOP, al sloeg na 20 minuten de schrik flink toe, toen de net van een dubbele beenbreuk herstelde Hayo Rijpkema een flinke trap op de enkel kreeg en geblesseerd het veld moest verlaten. Hopelijk valt de schade mee. TOP liet zich niet van de wijs brengen, maar grote kansen bleven uit. Prima mogelijkheden waren er voor Lars Bos en Atze Atsma, die beide een vrije schietkans kregen, maar geen doel troffen. Ook Stiens kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar TOP had achterin de zaakjes goed op orde, dus bleef het 0-0 tot aan de rust. In de tweede helft kwam dan eindelijk het succesje dat TOP zo hard nodig heeft. Lars Bos pakte in de 55e minuut een afgeketste voorzet van Lourens Horjus op en schoot onberispelijk hard de bal langs de Stienser keeper in de goal, 0-1 voor TOP. Daarna moest Stiens komen, TOP liet zich wat te ver terug zakken en kwam met moeite onder de druk van de thuisclub uit. Roelof Jacob Booy bracht redding door een geplaatst schot op de goal van keeper Melis van der Meer van richting te veranderen en even later werd een doelpunt van Stiens, overigens terecht, afgekeurd vanwege buitenspel. Het was dus even alle hens aan dek bij TOP, maar dat veranderde in de 80e minuut toen Roelof Jacob Booy onderuit gehaald werd in het strafschopgebied van Stiens. Atze Atsma kende uiteraard geen genade en schoot de gegeven penalty binnen, 0-2 voor TOP. De buit was binnen. Met de winst is TOP weer een klein stapje verder richting lijfsbehoud. Met QVC en Oudehaske gaat TOP in de komende weken uit maken wie niet degradeert. En zelfs Bolswardia, de nummer 11, is weer in het vizier. Er zijn nog 5 wedstrijden te gaan. Het gaat spannend worden.