Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2012-2013

SV Marknesse wint verdiend met 3-0 van TOP '63

29-10-2012 TOP'63 1 - SVM 1 = 0 - 3

Door: SVM

Oppenhuizen, 27 oktober 2012.

SV Marknesse heeft een prima teamprestatie neergezet door met overtuigende cijfers te winnen van TOP '63 uit Oppenhuizen. Vanaf de aftrap nam SV Marknesse het initiatief en dit resulteerde in de eerste minuten in goede kansen voor Martin Peters en Arjan Janse. De voetballend bekwame maar tempoloze thuisploeg kon echter weinig uitrichten en er ontstonden alleen maar kansen voor SV Marknesse. Het wachten was op de verdiende voorsprong en deze kwam pas in de 42e minuut. Een fout in de verdediging van TOP '63 werd afgestraft door Arjan Janse, hij speelde de bal met een lob over de keeper in het doel. De 0-1 was een flauwe afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Na de rust gebeurde er in het eerste kwartier nauwelijks iets. De thuisploeg was onmachtig en SV Marknesse controleerde de wedstrijd. In de 62e minuut viel de beslissing. Thom van Keulen brak door en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Jaimy Aparoe, die hiervoor rood ontving van scheidsrechter Visser. De penalty werd fraai door Arjan Janse verzilverd, 0-2. Met een man meer wist SV Marknesse de druk op TOP '63 te houden en in de 68e minuut was het bijna opnieuw raak maar keeper Melis v.d. Meer redde fraai op een aktie van Martin Peters. Een prachtige pass van Arjan Wolters bracht 12 minuten voor tijd Steven Winters in stelling en deze maakte naar behoren af: 0-3. Hierna geloofden de groen-witten het wel en kreeg TOP '63 met 10 man nog een paar kansen. Sander Ernst moest zelfs op de doellijn nog redding brengen om een tegentreffer te voorkomen. Kort voor tijd schoot Arjan Janse nog keihard tegen de onderkant van de lat. De uiteindelijke 3-0 overwinning voor SV Marknesse was meer dan verdiend en trainer Krens kan bijzonder tevreden terug kijken op deze wedstrijd waarin zijn manschappen zich van hun beste kant hebben laten zien.