Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2013-2014

Kies een seizoen:

Eerste uitzege voor TOP'63

25-01-2014 SDS 1 - TOP'63 1 = 1 - 2

Door: Top en Twel online

De voetballers van TOP'63 hebben de eerste uitzege van het seizoen behaald. In Easterein werd SDS met 1-2 verslagen. TOP begon heel slecht aan de wedstrijd. SDS kreeg alle gelegenheid om aan te vallen en het eerste waarschuwingschot viel al na 5 minuten toen de bal op de lat belandde. In de 10e minuut was het wel raak en kwam TOP op een 1-0 achterstand. Vervolgens had TOP alle geluk dat SDS de score niet verder uitbouwde. Kansen en mogelijkheden waren er genoeg. Tien minuten voor het rustsignaal kon TOP eindelijk iets terug doen. Atze Atsma bracht TOP op gelijke hoogte met zijn eerste treffer van het seizoen.

Na rust leverde TOP veel meer strijd. SDS werd op de eigen speelhelft al aangepakt en dat leverde na een uur spelen de 1-2 voorsprong op door een doelpunt van Enis Uzun. TOP kwam in het laatste half uur niet meer in grote problemen, maar maakte het zichzelf moeilijk door het karwei niet in een vroeg stadium te beslissen. De broze defensie van SDS werd een aantal keren te kijk gezet, maar TOP scoort zeer moeizaam dit seizoen. Zo bleef het met de minimale voorsprong spannend tot het eind, maar de  verdiende winst werd binnengehaald. TOP nam daarmee afscheid van de laatste plaats en dat geeft een goed gevoel voor het verdere vervolg van de competitie.