Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2013-2014

Kies een seizoen:

TOP'63 knokt zich langszij De Wālde

16-11-2013 TOP'63 1 - Walde De 1 = 2 - 2

Door: TOP en TWEL online

TOP 1 was er op gebrand om een goed resultaat te behalen tegen koploper De Wâlde. Vanaf de eerste minuut beet TOP zich vast in de tegenstander, maar moest in de 11e minuut al een teleurstelling verwerken toen een gemakkelijk gegeven penalty door de Elahuisters werd benut. TOP liep dus weer achter de feiten aan en moest wat doen. De thuisclub had ook het meeste balbezit, maar bij balverlies is De Wâlde levensgevaarlijk en staan ze binnen de kortste keren in het strafschopgebied van de tegenstander. TOP slaagde er redelijk in de snelle omschakeling bij de tegenstander te ontzenuwen, maar kon zelf amper kansen creëren. In de tweede helft ging de jacht op de gelijkmaker door, maar de counter van De Wâlde bleek weer dodelijk. Na een uur spelen kwam de lijstaanvoerder op een 0-2 voorsprong en leek op rozen te zitten. Maar TOP ging ten strijde en kwam in een enerverende slotfase terug. Met het inbrengen van Timo Breukelaar en Dennis Douma kwam er nog een schepje bovenop en met de succes. In de 76e en 81e minuut schoot Dennis Douma tot twee keer toe raak. In de slotminuten slaagde TOP erin De Wâlde nog een aantal keren met de rug tegen de muur te zetten, maar het ging slordig, te gehaast, met de kansen om. Anders had er misschien nog meer ingezeten. Toch was TOP blij met de wijze waarop het punt werd binnengehaald. Het stapte dan ook als moreel winnaar van het veld.