Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2012-2013

Kies een seizoen:

TOP kan niet stunten tegen WPB

04-06-2013 TOP'63 1 - Waterpoort Boys 1 = 2 - 4

Door: Top en Twel online

Het eerste elftal van TOP'63 is er in de dubbele confrontatie met Waterpoort Boys niet in geslaagd promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Afgelopen zaterdag bleken de Snekers thuis al te sterk (2-0). Dinsdagavond was de geel-blauwe formatie op een druk bezocht Sportpark De Bou wederom te sterk; 2-4. TOP begon hoopvol aan het duel. In de eerste minuut al stond Remco Regeling oog in oog met de keeper van WPB, maar wist niet doeltreffend af te ronden. Hoe anders was dat in de 11e minuut toen WPB-er Robert Minks via doelman Melis van der Meer de score wel wist te openen. TOP kwam snel terug op 1-1, dankzij een sierlijke omhaal van Ronald Dijkstra. Maar daarna was het tot twee keer toe weer Robert Minks die namens WPB fouten in de TOP defensie genadeloos afstrafte. De 1-3 kwam uit een strafschop.

Het duel was gespeeld en lange tijd gebeurde er weinig in de tweede helft. In de 77e minuut zorgde Carlo Venema voor enige opleving bij TOP door een hoekschop fraai binnen te koppen. WPB stond toen al met 10 man na het tweede geel voor Tjardo de Graaf. Dit belette de Snekers niet de score in de slotfase nog uit te breiden. In de 88e minuut kopte invaller Hidde Breukelaar het duel naar een 2-4 eindstand.

Waterpoort Boys speelt volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse. TOP'63 is in de herkansingsronde terecht gekomen en strijd met nog drie andere teams voor een promotieplek in de tweede klasse. Komende zaterdag is op neutraal terrein SCN uit Nieuwlande (Drenthe) de volgende tegenstander.