Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2012-2013

Kies een seizoen:

TOP na winst door naar finaleronde nacompetitie

29-05-2013 TOP'63 1 - Minnertsga 1 = 1 - 0

Door een zwaarbevochten overwinning maakt TOP 1 nog altijd kans op promotie naar de tweede klasse. Op de dag dat TOP haar 50e verjaardag vierde, werd Minnertsga met 1-0 verslagen. A.s. zaterdag wacht op het Schuttersveld de eerste helft van de dubbele confrontatie met Waterpoort Boys uit Sneek. Zij wonnen hun eerste ronde van Oudehaske. Op dinsdag 4 juni wordt de tweede wedstrijd afgehandeld op sportpark De Bou in Oppenhuizen.

Door: Top en Twel online

Jubileumdag met een gouden randje

Met een 1-0 overwinning heeft het eerste elftal van TOP'63 zich ten koste van Minnertsga geplaatst voor de finaleronde in de nacompetitie. In de 53e minuut maakte Hayo Rijpkema de enige en winnende treffer. De wedstrijd kende vooraf een feestelijk tintje omdat het vandaag, 28 mei, precies 50 jaar geleden is dat TOP'63 werd opgericht.

In de eerste helft had Minnertsga het heft in handen. TOP werd al snel in de opbouw gestoord en kwam daardoor maar niet aan voetballen toe. Minnertsga kreeg na een half uur spelen een geweldige kans, maar gescoord werd er echter niet in de eerste helft. Meteen na de rust gooide TOP de schroom van zich af en ging ten aanval. Het offensief leidde tot grote kansen. Wibrand Koster schoot op de paal en kort daarna trof Hayo Rijpkema het doel. Minnertsga probeerde het daarna wel, zette TOP onder druk, maar slaagde er niet meer in het tij te keren. TOP verzuimde de kansen die het kreeg af te maken, waardoor het tot het eindsignaal nog erg spannend bleef.

De tegenstander in de volgende ronde is Waterpoort Boys uit Sneek. TOP speelt zaterdag 1 juni op het Schuttersveld in Sneek en de return is dinsdag 4 juni in Oppenhuizen. De winnaar speelt volgend seizoen in de tweede klasse.