Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2012-2013

Kies een seizoen:

NOK speelt gelijk tegen TOP'63

22-09-2012 TOP'63 1 - NOK 1 = 1 - 1

Door: NOK

Zaterdag moest NOK het opnemen tegen TOP ’63. Beide teams willen graag voetballen en op voorhand zou het dan ook een mooie wedstrijd worden. Onder goede weersomstandigheden en op en goed kort gemaaid veld met veel onkruid werd er om 14:30 afgetrapt. De thuisploeg begint goed aan de wedstrijd en wil graag gelijk de 1-0 forceren. NOK is zoekende, maar na een minuut of 15 komt de ploeg van Jan Venema beter in zijn spel en begint het ook een stuk vrijer te voetballen. Toch komt TOP op een 1-0 voorsprong na een kleine 25 minuten. Een strakke corner wordt hard ingekopt door Timo Breukelaar. Simon Smink probeert nog redding te brengen op de lijn maar de scheids die op de achterlijn staat ziet de bal in zijn geheel over de lijn verdwijnen voordat deze de goal weer wordt uitgewerkt, 1-0.

NOK gaat hierna gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Remco is er al dichtbij na een knappe actie vanaf rechts. Hij snijd goed naar binnen maar zijn schot mist kracht en richting waardoor deze grote kans teniet gaat. Even Later kan Jelmer de stand gelijk brengen. Op een perfecte voorzet van Harmen kan hij zijn hoofd niet goed achter de bal zetten, waardoor ook deze grote kans verloren gaat. Even later is het dan toch 1-1. Op een afstandsschot van Harmen de Jong moet de keeper het antwoord schuldig blijven. Het lijkt een houdbare bal voor de keeper maar deze kan hem niet keren wat betekent dat de stand weer gelijk is. Beide teams blijven hierna zoeken naar de voorsprong en er komen nog voor beide ploegen een goede kans. Jelmer krijgt eerst een levensgrote kans. De lage voorzet kan hij echter niet in de lege goal schuiven. Deze verdwijnt hoog over de goal van de TOP-keeper. Even later is er een bijna identieke situatie als bij de 1-0. Vanuit een corner word er weer goed ingekopt door dezelfde Timo Breukelaar. Deze bal is minder hoog waardoor Simon zijn hoofd nu wel goed achter de bal weet te krijgen en de bal van de lijn wegkopt. 2 minuten voor tijd lijkt TOP dan nog op voorsprong te komen via een uit richting veranderd schot vanaf de 16. De op de verkeerde been gezette Walte Veldman weet echter met een fraaie redding de bal nog te keren waardoor er met een 1-1 gerust gaat worden.

In de rust brengt de trainer Jan de Ridder voor Douwe Jan Rienstra in het veld. Frans Wieger schuift naar de rechtsback positie, Jelmer gaat rechtsvoor spelen en Jan komt in de punt. In de 2e helft is het tempo aanzienlijk hoog en golft het spel op en neer. Er is veel strijd wat voor het publiek leuk is om te zien. Het spel wordt er echter niet beter op bij beide ploegen. Vaak wordt de lange bal gehanteerd. NOK noteert nog een aantal goede kansen. Zo moet de bal eigenlijk op de penaltystip komen te liggen wanneer Remco uit gaat halen en deze gehaakt wordt. De scheidsrechter wil echter van niets weten en wuift het incident weg. Jan de Ridder ziet even later zijn kopbal na een voorzet van Henk Akkerman over worden getikt door de keeper. Ook Harmen krijgt nog een dot van een kans. Hij wordt aangespeelt in de 16 en heeft de hoek voor het uitkiezen, zijn schot wordt echter nog geblokt door een verdediger van TOP. Jelmer Dijkstra kan NOK ook niet op voorsprong brengen. Hij snijd vanaf links goed de 16 in en schiet hard op goal. De keeper pakt de bal goed wat leid tot een corner. Ook TOP komt er nog een aantal keren gevaarlijk uit via de lange bal. Vaak staat Walte Veldman daar dan wel om redding te brengen of is de eind pass bij de ploeg uit Oppenhuizen niet goed. Uiteindelijk fluit de leidsman na 93 minuten af en worden de punten verdeeld. Door de andere resultaten in de 3e klasse A blijft NOK op de 4e positie staan in de competitie. Volgende week is NOK gastheer wanneer Nijland op bezoek komt.