Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2012-2013

Kies een seizoen:

Opnieuw zege Oudehaske

06-10-2012 TOP'63 1 - Oudehaske 1 = 0 - 2

Door: Oudehaske

Afgelopen zaterdag speelde Oudehaske de uitwedstrijd tegen TOP `63 een ploeg waar Oudehaske een 8 tal jaren in competitie verband niet meer tegen had gespeeld. TOP `63 werd vorig seizoen kampioen in 4A en promoveerde hierdoor naar de 3e klasse.

Het basisteam moest door trainer Andre Semplonius enigszins aangepast worden omdat Elmer Hartsema (geblesseerd) en Ruben Douma (vakantie) niet beschikbaar waren. Hiervoor speelde Yjen van de Werf Centraal achterin en schoof Remco van der Heide door naar de rechtsback positie. Hans Heida speelde hierdoor op het middenveld.

Het veld was drassig en hier en daar lag er wel een plasje water maar was goed genoeg om er op te spelen. Oudehaske begon goed en scherp aan de wedstrijd, Sebastiaan de Leeuw zag na 6 minuten zijn schot in de handen van de doelman van Top verdwijnen. Oudehaske bleef druk zetten en creëerde zich steeds meer kansen. Na 12 minuten viel de 0-1, Robbert Bouma paste op de diepgaande Jordan Deenen die de bal prima af gaf aan Hiele Nagel en die schoof de bal keurig in de hoek. 2 minuten later was het al 0-2, Sebastiaan de Leeuw veroverde de bal op het middenveld en stuurde Jordan Deenen op het juiste moment de diepte in en die schoot de bal beheerst binnen. Hierna kreeg Oudehaske nog een aantal kansen de score verder op te voeren. Zo kopte Robbert Bouma op de paal uit een voorzet van Hans Heida. Oudehaske bleef de betere ploeg en benutte met name de ruimtes die TOP achterin weggaf goed. Met name Hans Heida speelde een van zijn betere wedstrijden deze middag en was na een half uur spelen dicht bij de 0-3 maar de doelman van TOP kon nog net met de hand redding brengen.
Hierna kroop TOP wat verder na voren en probeerde de aansluitingstreffer te maken maar tot grote kansen kwamen zij niet. In de 36e minuut moest doelman Hendrik Meester al zijn talenten aanspreken om een vlammend schot van 20 meter buiten de palen te houden maar in 2 keer was hij de situatie meester. De rust ging dan ook in met een 2-0 voorsprong voor Oudehaske en dat was gezien het overwicht en kansen aan de magere kant.

Direct na de rust probeerde TOP druk te zetten en was na 4 minuten gevaarlijk met een kopbal maar doelman Hendrik Meester pakte de bal prima. Enige minuten later was Oudehaske dicht bij 0-3 maar de kopbal van Jordan Deenen verdween via de doelman over het doel. Na een kwartier spelen kreeg Oudehaske opnieuw een prima kans om de score verder uit te breiden maar de pass van Hiele Nagel was net te onzuiver en bleef het 0-2. Hierna ging Oudehaske wat slordiger spelen en kwam TOP weer wat in de wedstrijd. Zij probeerde met de lange bal wat te forceren maar de defensie van Oudehaske stond goed en gaf niets weg. Na 65 minuten spelen kwam Lennart Nijholt in het veld voor Robbert Bouma. Oudehaske zette nogmaals aan en Hans Heida was wederom dicht bij een doelpunt maar zijn schot ging net naast het doel. Vlak hierna was het weer Hans Heida die de verdediging van TOP te snel af was en op zijn voorzet kwam Jordan Deenen net een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Oudehaske vergat in deze fase de wedstrijd af te maken en TOP bleef hierdoor kans houden op een beter resultaat. In de 79e minuut werd Lennart Nijholt aangetikt in het strafschop gebied maar scheidsrechter G.Bakker zag hier niets in en liet doorspelen. 10 minuten voor tijd kwamen Erwin Holtrop en Fabian Oenema in het veld voor Jordan Deenen en Ralf Hofma.
De laatste 10 minuten gebeurde er niet veel meer Oudehaske speelde de wedstrijd uit en TOP probeerde het wel maar kwam niet tot kansen. In blessuretijd maakte TOP nog 1-2 maar deze werd door scheidsrechter G.Bakker wegens een overtreding terecht afgekeurd. Zo pakte Oudehaske opnieuw een overwinning. Over de gehele wedstrijd gezien was Oudehaske de betere ploeg en was de overwinning verdiend al was de 2e helft wat minder.