Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2012-2013

Kies een seizoen:

Goede week voor TOP’63

23-03-2013 QVC 1 - TOP'63 1 = 0 - 3

Door: Top en Twel online

In navolging van dinsdagavond, waar TOP won van TONEGO, deed de ploeg van Arjen Hoeksta opnieuw goede zaken. Dit keer werd nummer twee van de ranglijst QVC met 0-3 verslagen.
Waar de eerste wedstrijden na de winterstop vrijwel alles de verkeerde kant op ging, is de stijgende lijn van voor de winterstop weer hervat. De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor TOP. Ronald Dijkstra speelde op “10” wat goed uitpakte. Al in de vijfde minuut legde de havenmeester aan vanaf een meter of 25. Zijn schot, enigszins gesterkt door de wind, plofte over de keeper van QVC in het doel. Een kwartier later scoorde Lars Bos na een prima aanval over links. De mannen uit de stad begonnen elkaar onderling af te vallen. Dit resulteerde niet in beter spel en de rust werd dan ook met een 2-0 voorsprong ingegaan.
Na rust werd een stormloop verwacht op het doel van de goed spelende Melis van der Meer. Atze Atsma begon de tweede helft in plaats van aanvoerder Jorn Hoekstra en werkte zich een slag in de rondte. Na een uurtje spelen kwamen de Oppenhuizer mannen op een verschil van drie, wederom door Dijkstra. De linker van Dijkstra produceerde een hard schot die in de kruising belandde. Hij schrok er bijna zelf van, aangezien de linker normaal gesproken zijn “evenwichtsbeen” is. Het offensief van QVC bleef uit en TOP kwam in het laatste half uur niet meer in de problemen. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en er werd na de wedstrijd met een schuin oog gekeken naar de naaste belagers voor de tweede periode. TOP staat in deze periode, met nog twee wedstrijden te gaan, op een eerste plaats en kan zodoende in het jubileumjaar misschien nog wel voor een toetje voetballen. Echter mag er niet te veel worden gehoopt, aangezien de ploeg in de stand vrijwel elke week een ander beeld vertoond.