Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2012-2013

Kies een seizoen:

Mulier kan kampioenschap definitief vergeten

20-04-2013 TOP'63 1 - Mulier 1 = 4 - 2

Door: Mulier

Om de hoop op het kampioenschap levend te houden, mag Mulier in de laatste wedstrijden van het seizoen eigenlijk geen steken meer laten vallen. In de uitwedstrijd tegen middenmotor TOP '63 uit Oppenhuizen moest dan ook beslist gewonnen worden.

Mulier had in de eerste tien minuten grote moeite om de opbouw van TOP te verstoren, zodat de Witmarsumers steeds een stapje te laten waren. TOP speelde desondanks vaak de lange bal, terwijl Mulier erg onrustig was bij balbezit en zodoende grote problemen had om een ploeggenoot te vinden. Het eerste kwartier kreeg TOP dan ook twee kleine kansjes, maar die gingen er niet in. Na bijna twintig minuten kwam de thuisclub wel op voorsprong. De verdediging van Mulier kon de bal niet wegkrijgen uit het eigen strafschopgebied waarna een speler van TOP de bal voor de voeten kreeg en de bal in het net schoot. Mulier probeerde wat meer druk te zetten, maar ondanks dat ook TOP erg slordig was, slaagde dat niet echt. Halverwege de tweede helft werd het toch 1-1 toen TOP op eigen helft balverlies leed. Herman Sprik pikte de bal op, omspeelde de keeper en via een verdediger van de thuisploeg kwam de 1-1 op het scorebord. Tien minutenlang gebeurde er weinig toen Mulier plotseling op voorsprong kwam na de beste aanval van de middag. Vanaf de linkerkant gaf Roland Burger een crossbal richting Gert-Jan Meekma. Deze legde de bal vervolgens met een subtiele voetbeweging panklaar voor Max Alen die niet twijfelde en de bal achter de keeper schoot. In het slot van de tweede helft kwam het meeste gevaar uit stilstaande situaties. Een vrije trap van TOP ging net naast en ook een kopbal uit een corner verdween naast de goal. Aan de andere kant kopte Gert-Jan Meekma de bal net over de goal. Het bleef echter 1-2 tot de rust.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Mulier bleef grossieren in balverlies en ook bij TOP zat er weinig lijn in het spel. Na vijf minuten kreeg TOP twee grote kansen op rij, maar keeper Hidde Huisman reageerde adequaat en in tweede instantie werd de bal zelfs door een verdediger van de lijn gehaald. Hierna ging er nog steeds veel mis, waardoor er weinig gebeurde voor beide goals. Met schoten uit de tweede lijn van Mark Hofstra en Herman Sprik was Mulier nog het dichtst bij een treffer. Met nog een kwartier te gaan kreeg TOP een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Deze werd ingebracht waarna een aanvaller van de thuisploeg ongehinderd de bal in de verre hoek volleerde. Aan deze gelijke stand had Mulier zoals gezegd niet veel, dus werd weer de aanval gezocht. Dit ging echter erg moeizaam, waardoor Mulier eigenlijk geen grote kansen kreeg en TOP overeind bleef. In de laatste vijf minuten gaf Mulier de wedstrijd zelfs helemaal uit handen. Een voorzet werd niet goed weggewerkt, waarna een hakje van een TOP-speler van dichtbij in het doel belandde. In de blessuretijd werd het zelfs nog 4-2. Een vrije trap werd prachtig prachtig over de muur in de bovenhoek geschoten.

Na deze teleurstellende pot kan Mulier het kampioenschap wel vergeten. Volgende week speelt Mulier overigens nog een belangrijke pot op eigen veld tegen Tonego. Deze wedstrijd telt nog mee voor de tweede periode. Mulier maakt nog een klein kansje om deze periode te pakken om zodoende een plekje te bemachtigen in de nacompetitie.