Wedstrijdverslagen TOP'63 1, seizoen 2012-2013

Kies een seizoen:

Bolswardia en TOP'63 spelen gelijk

13-10-2012 Bolswardia 1 - TOP'63 1 = 2 - 2

Door: Bolswardia.

BOLSWARD – Bolswardia ontving zaterdag TOP’63. Beide elftallen kwamen een puntendeling overeen: 2-2.

Onder regenachtige omstandigheden gaven de bezoekers uit Top en Twel, die dit seizoen voor het eerst in de derde klasse acteren, in de elfde minuut hun visitekaartje af met een bal die op de buitenkant paal belandde.

Enkele minuten later had een vlotte aanval van de thuisclub via Cornelis Jansen een beter lot verdiend, terwijl Bart Gietema kort daarna oog in oog met de keeper niet tot scoren kon komen.

Na ruim een halfuur was het dan toch raak toen Bart Gietema een mooie voorzet van Age Gietema in het doel kopte. Vlak voor de rust zorgde een afgemeten voorzet van Seakle Witteveen voor een gevaarlijke situatie in de doelmond van TOP’63.

Toen na ruim tien minuten in de tweede helft Johan Holwerda voor de 2 – 0 zorgde , na goed voorbereidend werk van Martijn Bosklopper, leek de wedstrijd gespeeld. Niets bleek minder waar. In de 69e minuut werd het 2 – 1 toen een vrije trap van TOP’63 van richting werd veranderd waardoor de keeper kansloos was. Twee minuten later werd de op één lijn spelende achterhoede van Bolswardia verrast door een doorloopkopbal die beheerst werd verzilverd tot een doelpunt.

De wedstrijd was helemaal gekanteld en dat bleef zo tot het einde van de wedstrijd. In het laatste kwartier was het TOP’63 wat de klok sloeg met een boogbal over het doel, een bal op de paal en de lat en daar tussen door een reflex van keeper Nieuwenhuis die erger voorkwam.

Het eindsignaal van scheidsrechter Beens kwam voor Bolswardia als een bevrijding. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 3 november tegen Nagele.