Protocol Corona Maatregelen Sportpark De Bou

geplaatst: zondag 2 augustus 2020

Protocol Corona Maatregelen Sportpark De Bou

Vanaf 8 augustus 2020 zijn de velden en kantine weer open. Dit protocol is opgesteld als handleiding om te voldoen aan de regels van het RIVM, NOC/NSF, Gemeente Súdwest Fryslân en de KNVB. Het protocol is gebaseerd op de richtlijnen welke ook bij Koninklijke Horeca Nederland gehanteerd worden.

Het kan, maar vraagt ieders verantwoordelijkheid!

De belangrijkste vraag: hoe kunnen we de sport weer op gang brengen waarbij de gezondheid van onze leden, supporters en gasten gewaarborgd blijven? Iets op papier zetten is daarbij stap 1, maar het belangrijkste is dat iedereen zich aan onderstaande richtlijnen houdt zodat we onze favoriete sport weer kunnen beleven. Zowel op het veld als daarbuiten.

Looproute:  Via de huidige ingang kom je bij de kleedkamers en/of kantine (hier is niets gewijzigd). De deur in het hek achter de trap dient als uitgang te worden gebruikt. Zo blijft het zoveel mogelijk éénrichtingsverkeer.

Gebruik kleedkamers: Er kunnen maximaal 8 personen (senioren) gebruik maken van één kleedkamer. Voor alle jeugdelftallen geldt deze regel overigens niet. Douchen is mogelijk.

Bestuurskamer: Er kunnen maximaal 6 personen gebruik maken van de bestuurskamer.

Kantine: Richting de kantine houd je zoveel als mogelijk rechts aan. De trap is middels een extra leuning opgedeeld in twee delen. Houdt hier ook rechts aan, ook daarna in de hal. Bij de ingang in de hal dien je je handen te desinfecteren bij de door v.v.T.O.P.’63 aangeschafte desinfectiepomp. Het is niet toegestaan in de hal te blijven hangen (bijv. roken). De kantine is ingericht met enkel zitplaatsen. Er is één uitgiftepunt waar je je consumptie kunt kopen, deze kunnen alleen contactloos betaald worden..

Buitenterras: Op het buitenterras kun je alleen zitten, staan is niet toegestaan. Het aantal krukken op het terras geeft aan hoeveel personen er kunnen zitten.

Dug-outs: Drie personen kunnen in de dug-out plaatsnemen. Eventueel kan dit met losse stoelen aangevuld worden.

Supporters langs de velden: Iedereen vanaf 18 jaar en ouder dient 1,5 meter afstand te houden. Hiervoor zijn geen maatregelen genomen en doen we een beroep ieders eigen verantwoordelijkheid.

Trainers/ leiders: De trainers/leiders dienen zich aan de 1,5 meter afstand te houden.

Een trainer kan een speler weigeren of naar huis sturen tijdens de training of wedstrijd bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak;

We moeten dit met z’n allen zo goed als mogelijk naleven en ons gezonde verstand gebruiken.

Met sportieve groet, het bestuur van v.v. T.O.P.’63.


Het volledige nieuws overzicht

Bekijk de achtergrond afbeelding
Bekijk de website