Tussenstand jeugdvoetbal TOP'63

geplaatst: zondag 12 november 2017

Zo halverwege de najaarscompetitie is het tijd voor een tussenstand van onze jeugdteams. Wat opvalt is dat 5 van de 6 teams nog steeds kunnen dromen van een kampioenschap.

F1  (JO9-1)

Onze jonkies moesten in de beker nog wat wennen, maar hebben in de competitie tot nu toe alles gewonnen.  Sinds de nieuwe competie-opzet bij de f-jes wordt er officieel  geen stand bijgehouden, maar als je alle wedstrijden wint ben je zeker de beste.

E2 (J011-2)

De jongens van E2 staan keurig in de middenmoot met vier overwinningen en drie nederlagen. Sommige teams zijn echt veel te sterk, maar de gelijkwaardige tegenstanders waarvan gewonnen kon worden, zijn allemaal verslagen.

E1 (J011-1)

De E1 had tot afgelopen zaterdag al zijn wedstrijden gewonnen, maar verloor zaterdag voor het eerst. Kampioen worden kan nog steeds, maar dan moeten de laatste 5 wedstrijden (waaronder 3 tegen clubs uit de top-5) wel gewonnen worden. IJVC-Blauwhuis lijkt het meeste aanspraak te maken op het kampioenschap. 

D1 (J013-1)

Voor de D1 staat de kampioenskar al bijna klaar. Alle 7 wedstrijden zijn gewonnen en de concurrentie lijkt nu al op een onoverbrugbare achterstand te staan. Op een doordeweekse avond op ons eigen sportpark werd de grootste concurrent SWZ op een dikke nederlaag getrakteerd.  En dat ook nog eens voor een aantal toeschouwers waar ons eerste elftal jaloers op kan zijn. Nog drie keer winnen en de buit is binnen. De grootste zorg lijkt om niet te overmoedig te worden. 

C1 (J015-1)

Ook ons  C-team doet nog mee om het kampioenschap. De mannen lijken de strijd te moeten gaan uitvechten met Heerenveense Boys en Joure. De top-3 speelde tot nu toe onderling gelijk en de rest van de wedstrijden werd door alle drie de teams gewonnen.  De laatste speeldag staat Joure-TOP’63 op het programma.  Wordt dat het klapstuk op weg naar eeuwige roem?

A1 (J019-1)

Tenslotte onze A’s. Het team heeft door het doorschuiven van vier jongens naar het eerste elftal aan kwaliteit en kwantiteit moeten inboeten, maar presteert tot nu toe heel goed. Met als hoogtepunt  tot nu toe de 3-2 winst op de nummer 1 RVC/Langweer. Een wedstrijd met veel inzet, gele kaarten en waarbij een zekere overwinning binnen 3 minuten werd weggegeven. Tot in blessuretijd Top’63 alsnog de 3-2 binnenschoot.  Qua verliespunten staan onze jongens er het beste voor, maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen.


Het volledige nieuws overzicht

Bekijk de achtergrond afbeelding
Bekijk de website