Teams in de race voor het kampioenschap

geplaatst: donderdag 4 december 2014

De jeugdteams van TOP'63 presteren deze najaarsreeks zeer goed. Naast het al behaalde kampioenschap van TOP E1, maken ook F1, D1 en B1 nog kans op een competitie overwinning.

TOP B1 moet daarvoor zaterdag winnen van en in Makkum. Een overwinning volstaat daarvoor. TOP zal dan evenveel punten hebben als de huidige nummer 1 LSC B3. De Snekers zijn echter al uitgespeeld, maar hebben een minder goed doelsaldo als de Oppenhuisters. De regelementen bepalen dat bij een gelijk aantal punten als eerste het doelsaldo de doorslag geeft. Mocht ook dat gelijk zijn, dan wordt er gekeken naar het resultaat van de onderlinge wedstrijden. Mocht ook dat geen uitsluitsel geven dan wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld. Zover zal het niet komen, maar er moet eerst nog wel 'even' worden gewonnen.

TOP C1 heeft nog 3 wedstrijden waaronder 2 inhaalduels voor de boeg en is terug te vinden op een 9e plek, maar de geel hemden kunnen nog 3 plekken stijgen. Daarvoor zal wel afgerekend moeten worden met achtereenvolgens nummer 10 Scharnegoutum, mede koploper Langweer en nummer 6 LSC.

Het zevental TOP D1 staat na 9 wedstrijden op een verdienstelijke tweede plek. Koploper Oudehaske heeft 2 punten meer en een iets beter doelsaldo. Op papier heeft Oudehaske de gemakkelijkste partij voor het laatst bewaard, zij spelen thuis tegen rode lantaarn drager EBC/Delfstrahuizen. TOP zelf gaat in Oudega op bezoek bij ook een combinatie team, nummer een na laatst Oudega/HJSC.

TOP E1 staat na 10 speelronden alleen bovenaan en mocht vorige week het kampioenschap al vieren. Zaterdag is er nog de thuiswedstrijd tegen RES E4 uit Bolsward. Uit werd RES al met 1-4 verslagen.

TOP F1 als laatste staat samen met Bolsward F4 gedeeld eerste. Het doelsaldo van de Bolswarders is ruim 20 goals beter, dus een kampioenschap lijkt onmogelijk. Zaterdag wacht thuis het 5e F team van LSC, wat het ook erg goed doet. LSC F5 staat namelijk op de derde plek. Dit belooft een spannend duel te worden.

Kom zaterdag ook naar de (TOP) velden en geniet van het voetbal en van onze jeugd!


Het volledige nieuws overzicht

Bekijk de achtergrond afbeelding
Bekijk de website