TOP F1 in de finale voor de beker

geplaatst: maandag 26 mei 2014

Aanstaande zaterdag 31 mei, speelt de F1 van TOP’63 in een bekerfinaledag om de laatste vier plaatsen in hun groep. Voor de winterstop was TOP’63 F1 ingedeeld in een competitie waar één keer gelijk gespeeld werd en de rest allemaal werd gewonnen. In deze competitie zijn ze dan ook kampioen geworden. Tijdens deze competitieronde werd ook voor de beker gespeeld en in de eerste ronde werden onder andere Heeg F3, IJVC F3 en Woudsend F2 uitgeschakeld. Vervolgens werd in de tweede ronde Gorredijk F5 uitgeschakeld en in de derde ronde RWF F2G. In de laatste wedstrijd, in de vierde ronde, werd ook Heeg F2 uitgeschakeld. Uit bovenstaande blijkt wel dat de kids van TOP’63 F1 niet voor de poes zijn. Eerlijkheidshalve moet ook toegeven worden dat het seizoen na de winterstop iets minder gaat, omdat de F1 daar niet aan winnen toekomt, maar dat hoeven we niet aan iedereen te vertellen. Gelukkig is de beker nog binnen bereik, omdat de bekerronde over het seizoen voor de winterstop gaat en over het seizoen na de winterstop. Nu moet op de finaledag van 31 mei 2014 op sportpark Esserberg van voetbalvereniging Be Quick uitgevochten worden wie de begeerde beker in ontvangst mag nemen.

De overgebleven gegadigden voor de beker zijn :

WKE F2 uit Emmen
TOP’63 F1 Uit Top&Twel
ASVB F2G uit Blijham
De Wilper boys F1 uit De Wilp (GN)

Er wordt onderling een halve competitie gespeeld en de wedstrijden duren 2 x 12 ½ minuut. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en eindigen om 13.00 uur, waarna direct de prijsuitreiking is.

Leuke anekdote, toen ik Atze Teppema vroeg hoe een bekerfinaledag er voor de F1 kids uitzag, kon hij me daar geen antwoord op geven, omdat het volgens hem nog niet eerder voorgekomen was in de geschiedenis van TOP'63. Dit geeft wel aan hoe uniek deze finale is.

Het is een stukje rijden, maar ik zou zeggen, moedig onze F1 kids op 31 mei te Groningen aan op het veld van Be Quick!

Adres: Sportpark Esserberg van vv Be Quick, Rijksstraatweg 14, Groningen