TOP'63 C1 Win Win Win

geplaatst: zondag 23 maart 2014

Zaterdag 22 maart, de dag dat Top ’63 C1 het op mag nemen tegen de koploper, Franeker C3, die met 10 punten boven ons staat, de nummer 2. Het gat van 10 punten is te groot, en zal hoe dan ook teruggebracht moeten worden tot 7 punten verschil.

De spelers van Top ’63 C1 verzamelen om 9 uur bij de Top-kantine. Tijdens de rit naar Franeker is de spanning te voelen. In de kleedkamer is het stil, de stilte voor de storm. Na een warming-up en nog een laatste toespraak van trainers Arnoud en Mark is het zover, het veld op.

In de eerste halve minuut gaat het al mis. Franeker zet meteen een sterke aanval neer en de redding van Jesse mag niet meer baten. Na een halve minuut al achter, dat helpt ook niet echt als je voor de 3 punten gaat. Daarom zet ditmaal Top de aanval in, en ja, ook Top komt na een minuut al met een goal. De gelijkmaker is van Noah. Deze wedstrijd belooft nog spannend te worden, na 1 minuut al 2 goals!

Daarna heeft Top de wind mee, al snel valt goal nummer 2, een mooie goal van onze Gurb Master. Een schot van afstand, de reflex van de keeper net te laat en er kan een goal op naam van Eelco worden geschreven, de 1-3.

Dan wordt Eelco in het strafschopgebied van de tegenstander onderuit gehaald. Hij blijft liggen, kan hij doorspelen? We kunnen het niet gebruiken als onze topper Eelco er nu al uit moet, helemaal niet als we van plan zijn om te winnen van de koploper. Na een tijdje staat Eelco weer, en heeft Jorn de eer de penalty te nemen. En ja hoor, daar was goal nummer 4 al, prachtig en snoeihard in de kruising.

Daarna volgen er nog een paar goals, Noah met een prachtige voorzet en Eelco die het afmaakt; een goal uit het boekje. In de rust, als het 1-5 in het voordeel van Top staat, wordt het doel gezet: met dubbele cijfers en 3 punten in de pocket terug naar Top & Twel.

Na de rust zijn we een beetje nonchalant, maar toch maakt Eelco weer een goal, de 6de voor Top en de 3de op naam van Eelco. Franeker begint steeds ruiger te spelen en de scheidrechter laat het allemaal maar gebeuren. Hierdoor maken de Franekers de 2-6, maar aan de winst zullen ze niet meer kunnen ruiken. Met een heerlijk goaltje van Sander wordt de eindstand gezet op 2-7, in het voordeel van Top ’63 C1, het doel niet gehaald, maar wel de 3 punten mee naar huis. Van het ongeslagen Franeker gewonnen en het gat tussen Franeker en Top verkleint tot 7 punten.

Het was een heerlijk potje voetbal met driehoekjes, voorzetten en goals uit het boekje. Volgende week wordt er (voor zover bekend) geen wedstrijd gespeeld. Over 2 weken brengt Oosterlittens C1 een bezoekje aan het sportpark op de Bou. Zal het dan weer net zo goed gaan als vandaag?