Spelmiddag Cís en Dís groot succes!

geplaatst: zondag 2 juni 2013

Zaterdagmiddag stond ivm het 50-jarig jubileum van TOP’63 een spelmiddag op het programma voor de C-junioren en D-pupillen van TOP’63. Deze zogeheten ‘Tour door Oppenhuizen’ werd georganiseerd door het eerste elftal. Omdat zij de belangrijke nacompetitie moesten spelen, werd de uitvoering van deze middag overgenomen door het tweede elftal.

In totaal waren er 5 teams die op diverse plekken in het dorp spelonderdelen moesten afwerken, waarbij elk team bij een ander onderdeel moest starten. Bij ieder onderdeel had men 20 minuten de tijd om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Hierbij was het van belang dat men als team goed moest samenwerken.

Bij het eerste onderdeel moest de teamleden vanaf de kant zoveel mogelijk ballen naar een teamlid, die in een bootje zat, in de handen te schoppen. Dit leverde spectaculaire momenten op. Zo bracht degene in het bootje het er niet altijd droog van af!

Het tweede onderdeel was schieten op de goal, waarbij de snelheid waarmee men schoot, punten opleverde. Het hardste schot was meer dan 80 km per uur!

Ook moest een aantal voetbalvragen beantwoord worden. Wat begeleider Gerrit Zwerver opviel, was dat de hoeveelheid voetbalkennis enorm hoog was. Bijna alle vragen werden goed beantwoord. Bijvoorbeeld de toch wel lastige vraag “Welke voetbalclub speelt zijn thuiswedstrijden in de Goffert” wist men feilloos te beantwoorden met “Dat is natuurlijk NEC uit Nijmegen!”. Dit onderdeel was bij de supermarkt. Deze trakteerde de jongens op een glaasje limonade voordat men naar het volgende onderdeel vertrok.

Het volgende onderdeel bevatte eveneens 2 spelelementen: Eerst zoveel mogelijk ‘de bal hooghouden’, daarna algemene vragen over Oppenhuizen. Ook hier werden vele vragen goed beantwoord. Daarna even een worstje halen bij de slager alwaar men vertrok naar het één na laatste spel.

Bij dit spel was samenwerken essentieel voor het bereiken van een goed resultaat. Eerst moest er een vlot gebouwd worden (sommige teams bouwden zelfs 2 vlotten). Hierna ging 1 teamlid op het vlot zoveel mogelijk ballen (ballenbak, tennis en voetballen) uit het water vissen. Elke bal leverde dan een punt op. Dit onderdeel bewees hoe goed deze jongens konden samenwerken. Op dit onderdeel had de organisatie 2 ervaren mensen gezet: Steven Bos (ervaren baltovenaar) en binnenvaart schipper Paul-Binne. Ook bij dit onderdeel hield niet iedereen het droog. Wat natuurlijk voor veel spektakel en waterplezier zorgde!

Bij het laatste spel moesten de teams, elk team stond onder leiding van een groepsleider, hockeygolf spelen. Met een echte plastic hockeystick moest een bal over 100 meter gegolfd worden naar een hole. De hole-in-one werd niet gehaald, maar dit kwam mede door het zompige veld. Daarna moest elke teamspeler op een goal schieten. In deze goal waren vakken geplaatst, waarbij elk vak punten opleverde. De kruising leverde uiteraard meer punten op dan een bal door het midden. Ook hier werd regelmatig de kruising gevonden. Ook hier had de organisatie een ervaren specialist bij neergezet. De gouden linkerpoot van Marno Akkerman kwam goed van pas bij het uitleggen van dit spel.

Na deze prachtige spelonderdelen kwam een eind aan deze spelmiddag. De prijsuitreiking was niet echt meer nodig: immers het teamelement was voor elk team al een prachtige prestatie op zich! Neem daarbij nog het plezier wat de spelers en begeleiding hadden deze middag, maakte dit tot een echte TOP-middag!

De begeleiding en organisatie wil iedereen bedanken voor het plezier en inzet die jullie geleverd hebben!

Bekijk de foto's.


Het volledige nieuws overzicht

NIEUWS
HOOFDSPONSOR VAN TOP'63
Sijperda verhuur
COSPONSORS VAN TOP'63 Meer sponsor info
Laura Keizer FotografieTOP'63 ShopLokaal 55DS fotografieBrandsma JachtenBouwbedrijf van der MeerTextielstraBouwwaarWatersportcentrum Hart van Friesland
WEDSTRIJDSPONSORS VAN TOP'63
D.S.S.I. RVS apparatenHoveniersbedrijf WijnjaJ. Bouwhuis Interieur- & meubelbouwFysio ActiefTjeerd van Netten HoveniersAtsma GevelreinigingElzinga Specialist in spuitwerkSchraa AssurantienRoelof J. Booy Allround agrarische dienstverleningAutobedrijf U. de JongCafe de BuorrenAquasolar
STAND TOP'63 1wijzig
1. AVC 4 - 10 10
2. QVC 4 - 9 7
3. SC Franeker 4 - 9 2
4. SC Bolsward 4 - 7 3
5. SSA Creil-Bant 2 - 6 4
6. Tollebeek 3 - 6 6
7. Sleat 4 - 6 2
8. TOP'63 3 - 4 1
9. HJSC 4 - 4 -4
10. Delfstrahuizen 3 - 3 0
11. NOK 3 - 3 -9
12. Foarut 4 - 3 0
13. Waterpoort Boys 4 - 3 -11
14. De Walde 4 - 0 -11
Bekijk de achtergrond afbeelding
Bekijk de website