Wedstrijdverslagen TOP'63 JO19-1, seizoen 2022-2023

Ruime overwinning voor TOP'63 JO19

29-11-2022 Oudehaske JO19-1 - TOP'63 JO19-1 = 0 - 5

Zaterdag 26 november mocht TOP'63 JO19 op bezoek bij Oudehaske, niet wetende wat te verwachten gezien de wisselende uitslagen van Oudehaske. Met gastspelers Olav Jaarsma en Eize-Douwe Koezema van JO17 in de basiself begon TOP'63 goed aan de wedstrijd.

Ze wonnen de duels op het middenveld en zagen ook al snel dat de achterhoede van Oudehaske niet al te stevig stond. Na 5 minuten voetballen gaf Douwe de Jager een splijtende dieptebal op Olav die daardoor 1-op-1 ging richting keeper en dit netjes afmaakte, 0-1. Bij Oudehaske raakten ze in paniek na de snelle goal waardoor Rudy Meinema door druk te zetten op de keeper er 0-2 van kon maken.

Na de 2e goal waren de kansen wat meer verdeeld. De jongens van TOP'63 waren achterin wat gedesoriënteerd nadat Oudehaske van systeem wisselde. Gelukkig pakte TOP het al snel goed op en scoorden aan het einde van de eerste helft een prachtige goal uit het boekje. Een goede loopactie langs de lijn en een lage voorzet die vervolgens werd ingeschoten door Evert Noorderwerf.

Ook in de tweede helft hoefde het publiek niet lang te wachten op een goal. TOP'63 kon in de eerste minuut na rust een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied versieren door er snel uit te komen na een corner van de tegenstander. Yme Brouwer legde de bal laag neer bij de eerste paal waar Douwe de 0-4 in kon tikken. Wederom raakten ze bij Oudehaske in paniek na de snelle goal. Kort erna kwam er door een slippertje in de verdediging de bal voor de voeten van Olav die vanuit een moeilijke hoek toch zijn tweede van de dag erin schoot.

Na de 0-5 nam TOP'63 gas terug. Ze namen genoegen met de vijf goals, maar wilden nog wel graag de nul houden. Oudehaske is er niet meer in geslaagd om een goede kans voor zichzelf te creëren met dank aan het goede verdedigen van TOP'63. En zo gingen de jongens uit Top&Twel terug naar huis met de drie punten mee in de tas en goede hoop voor de inhaalwedstrijd tegen Makkum komende woensdag om 19:30 uur op sportpark de Bou.