Wedstrijdverslagen TOP'63 JO19-1, seizoen 2022-2023

TOP'63 JO19 kopje onder in Joure

22-11-2022 SC Joure JO19-2 - TOP'63 JO19-1 = 3 - 0

Na een goede overwinning tegen LSC werd er door JO19 reikhalzend uitgekeken naar de wedstrijd tegen sc Joure. Deze strijdlustige ploeg heeft twee van de drie competitiewedstrijden gewonnen. Om dit team uit hun dromen te helpen moet er passie worden vertoond op de pittoreske velden van Joure. Als deze passie leidt tot een overwinning kunnen er 3 punten worden meegenomen en een gedeeltelijk 2e plek.

In de kleedkamer vallen er meerdere dingen op namelijk: geen officiële keeper, 12 spelers en 2 half geblesseerden. Ondanks deze opsomming is het de taak voor Top'63 om de tegenstanders op te rollen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk dat Top'63 niet te maken had met een makkelijke pot voetbal. De spelers van Joure waren fel in de duels, maar waren niet secuur met het balbezit. Top’63 daarentegen was wel lekker aan het rondtikken op de helft van Joure. Dit aanvallende voetbal leek een zwak te zijn voor de thuisploeg. Toch werd er ondanks alle mooie acties en voorzetten slecht omgegaan met de kansen.

Na 30 minuten spelen scoort Joure door een onoplettende fout in de verdediging, waardoor er 0-1 op het scorebord komt te staan. Johan Cruijff zou hier op zeggen: ‘als je de eerste goal scoort, dan win je de wedstrijd’. Zou deze legende dit keer gelijk hebben?

In de rust moest het team worden aangevuurd met behulp van Anne de Jager. De woorden die in de speech naar voren kwamen hadden alles te maken met wilskracht. We moesten meer de duels ingaan, sneller herstellen en vooral voetballen!

Bij het fluitsignaal in de tweede helft viel meteen op dat de motivatiespeech van Anne invloed had op onze speelwijze. We gingen meer de duels aan en bij balverlies was de omschakeling aanzienlijk toegenomen. Ook was er een mooie schietpoging van Floris Reitsma die ongelukkig tegen de paal beland. Dit beloofde veel goeds voor het trouwe team uit Oppenhuizen. Maar niks is minder waar. Want na een fabuleuze volley speelt de middenvelder van Joure een spits vrij een-op-een tegen de keeper. Deze mooie assist wordt dan ook beloond met een koelbloedig doelpunt waarna het 0-2 staat.

In de loop van de wedstrijd konden zowel de spelers als de toeschouwers merken dat de sfeer steeds grimmiger werd. Er ontstonden steeds meer opstootjes waarbij er zelfs gele kaarten werden uitgedeeld. Dit deed de scheids natuurlijk om escalatie te voorkomen. Maar toch ging het in de 70ste minuut mis. Tiemen werd namelijk nagetrapt door een speler van Joure. Dit klinkt nog niet heel ernstig tot dat een geblesseerde speler van Top'63  zich er mee begon te bemoeien. Hij greep de speler met gestrekte armen bij de keel waardoor het hele team van Joure in aanval ging.

Na deze ongelooflijke actie wordt Top'63 dan ook afgestraft door een buitengewone volley vanaf de zijkant. Die vergelijkbaar is met het doelpunt van Jamie Vardy tegen Liverpool in 2016 (https://www.youtube.com/watch?v=FR2O0Uid7CU). Top'63 heeft na deze goal niks meer in te brengen en wordt dus ingemaakt met 0-3. Hopelijk gaan we volgende week uit tegen Oudehaske met een goed gevoel en 3 punten naar huis.