Duurzaamheidsplan TOP'63

geplaatst: zondag 12 mei 2019

Voetbalvereniging TOP ‘63 gaat dit jaar verduurzamen.

 

Wat houdt dit plan in?

Door het aanschaffen van zonnepanelen te combineren met het vervangen van de huidige verlichting door LED-verlichting  gaan we er vanuit dat we voldoende stroom kunnen genereren om te voorzien in onze eigen elektriciteitsbehoefte. We gaan de verlichting op veld 2 en alle verlichting in en rondom ons clubgebouw vervangen door LED-verlichting. Daarnaast schaffen we 22 zonnepanelen aan die we plaatsen op het dak van de kantine. De kosten van dit duurzaamheidsplan zijn begroot op bijna € 37.000. Door deze investering dragen we een steentje bij aan een duurzame samenleving en besparen we naar verwachting flink op onze energierekening.

Daarmee biedt dit plan ons meer financiële ruimte om activiteiten te ontwikkelen die aansluiten bij het initiatief ‘Top en Twel, Yn Beweging’. De uitvoering van het duurzaamheidsplan wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Iepen Mienskipsfûns van de Provincie Fryslân, het Coöperatiefonds van de Rabobank Sneek ZuidwestFriesland en een bijdrage van de club van 50 van TOP’63. Ook loopt er nog een subsidieverzoek in het kader van de landelijke subsidieregeling Stimulering Bouw & Onderhoud sportaccommodaties.

Het bestuur van TOP’63


Het volledige nieuws overzicht

NIEUWS
HOOFDSPONSOR VAN TOP'63
Sijperda verhuur
COSPONSORS VAN TOP'63 Meer sponsor info
Schraa Assurantien Autobedrijf U de JongRooth MultiserviceLokaal 55 Brandsma JachtenTextielstra
WEDSTRIJDSPONSORS VAN TOP'63
LasaulecFysio ActiefD.S.S.I. in RVSAquasolarLanting ScheepstimmerbedrijfHooghiemstra straal- en coatingbedrijfAutobedrijf U de JongHoveniersbedrijf WijnjaTjeerd van Netten HoveniersJeBe Spuiterij
Bekijk de achtergrond afbeelding
Bekijk de website