Cupfighters TOP'63 JO19-1 stellen halve finale veilig

geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Foto's >>

Op zaterdag 4 maart was het zover, na de winst in de 3e ronde van het bekertoernooi op LSC JO19-2, mochten we ons bekeravontuur een vervolg geven in de kwartfinale tegen CVV Fit Boys JO19-1 te Beilen, Drenthe. Voor velen uit ons team was dit de verste uitwedstrijd uit hun voetbalcarrière tot nu toe, dus een mooi affiche. Er werd door de weerkundigen van ons land voorspeld dat het zaterdag even lente zou zijn met temperaturen rond de 13 graden. Al met al dus een recept voor een heerlijke zaterdagmorgen.

Er werd op 10:45 afgetrapt op sportpark Noordwest in Beilen, een dikke 80 kilometer rijden dus dat werd de wekker zetten. Om kwart voor negen s’ochtends zou de colonne koers zetten richting Drenthe en met de wedstrijd van vorige week in het achterhoofd zou dat voor sommige jongens een hele toer worden. Wonder boven wonder was iedereen op tijd bij Sportpark De Bou, dus konden we zonder trammelant vertrekken.

Toen we op het sportpark aankwamen werd er meteen territorium afgebakend door onze spits Bouwe Visser, hij moest erg nodig door de lange reis en waterde dus tegen de dichtstbijzijnde boom aan. Dit gaf dus wel aan dat de mannen van Fit Boys geen gemakkelijke morgen zouden krijgen. Aangekomen in de kleedkamer van de plaatselijke VV werd er rustig omgekleed omdat we mooi op tijd waren. Na een technische en motiverende bespreking van onze succesvolle oefenmeester Timo Breukelaar, gingen we naar het veld toe om een warming-up te doen. Dit was eerst even zoeken omdat het een enorm complex was. Dit is omdat VV Beilen en CVV Fit Boys het sportcomplex delen. Aangekomen om het veld, bleek dit moeilijk bespeelbaar te zijn. Er zaten erg veel hobbels in en het gras was lang. Een citaat van de gemiddelde TOP’63 speler: ‘dit is het slechtste veld waar ik ooit op heb gevoetbald’. 

Na de warming-up pepten we elkaar nog even op en toen konden we beginnen. De toss werd gewonnen door onze linksmid en aanvoerder Gerben Homsma (tevens ook schrijver van dit verslag). De omstandigheden waren niet in iemands voordeel of nadeel dus koos ervoor Gerben om te blijven staan. Daardoor trapte de captain van Fit Boys (Leroy) om 10:45 af en de kwartfinale was begonnen. Nogmaals werd duidelijk dat Fit Boys het moeilijk ging krijgen. Enkele seconden na de aftrap veroverde het middenveld van TOP de bal, onze rechtsvoor Stephan werd diep gestuurd en die promoveerde de bal tot een hoekschop. De toon was gezet. Dit spelbeeld werd aangehouden, Fit Boys kwam er niet uit en TOP voetbalde op de helft van Fit boys. Het kon daarom ook niet lang duren totdat er een goal viel. Na wat gemiste kansen maakte onze middenvelder Tijn de 0-1 met een knappe kopstoot. Vanaf de linkerkant van het veld bracht Eelco de bal voor de goal, Tijn komt knap voor de keeper en knikt zo de bal in de goal. We maken niet meer goals dus gingen we rusten met een minimale voorsprong. 

In de rust werd een bakje thee genuttigd en er werd druk besproken hoe we de wedstrijd zouden voortzetten. Er werd afgesproken dat we gewoon zo verder zouden voetballen en dan kwamen die    0-2 en 0-3 vanzelf. Maar één ding mocht absoluut niet gebeuren, een snelle 1-1 van Fit Boys. Met dat in het hoofd begonnen we aan de 2e helft, Eelco trapte af en we waren weer begonnen. Althans, Fit Boys was begonnen en wij niet. Al na 20 seconden staan we elkaar aan te gapen hoe dit nou kon gebeuren; Fit Boys maakt de 1-1 na druk zetten van hun spits op onze achterhoede, verovert de bal en verschalkt de keeper. Zo lag de wedstrijd weer helemaal open. Gelukkig gingen de koppies niet hangen en werd er door gevoetbald en erg hard gewerkt. Dit was ook te merken aan de Fit Boys, want halverwege de tweede helft kreeg ik van mijn directe tegenstander te horen dat hij kapot was. De Fit Boys waren niet meer zo fit. Dit harde werken zetten wij om in de 1-2 nadat Eelco zijn mannetje weer helemaal dolt en de bal weer goed voor geeft. Tijn weet zijn hoofd er weer tegen aan te zetten maar ziet zijn inzet op de lat belanden. Maar hij zag ook dat de bal weer terugkwam in het veld, de verdediging en keeper van Fit Boys zaten te slapen en zo kon Tijn makkelijk de bal intikken, 1-2. Grote vreugde ontstond bij de geelhemden en het verzet was gebroken. Met nog zo’n 10 minuten op de klok was het eenrichtingsverkeer naar de goal van Fit Boys en zo ontstond ook de 1-3 na een goeie actie van Eelco die naar binnen sneed en de bal in de korte hoek buiten het bereik van de keeper schoot.

Zo wist TOP de wedstrijd te winnen en plaatste het zich in de halve finale. Deze werd vorig jaar ook al gehaald (toenmalig TOP’63 B1) maar we willen natuurlijk meer. De finale spelen zou geweldig zijn. Zo konden we met een heerlijk gevoel terug naar Oppenhuizen.

Gerben Homsma


Het volledige nieuws overzicht

NIEUWS
HOOFDSPONSOR VAN TOP'63
PowerField
COSPONSORS VAN TOP'63 Meer sponsor info
BouwwaarWatersportcentrum Hart van FrieslandTextielstraSijperda verhuurKroon VleeswarenWolter Postma DienstverleningTerpstra daktechniekHemaDutch Energy GroupTOP'63 ShopBergstra wonenBouwbedrijf van der MeerSchraa Assurantiƫn
WEDSTRIJDSPONSORS VAN TOP'63
Elzinga Specialist in spuitwerkJasper BouwtAquasolarRoelof J. Booy DienstverleningEetcafe de BuorrenFysio ActiefHoveniersbedrijf WijnjaAutobedrijf U. de JongTjeerd van Netten HoveniersSchraa AssurantienJeroen Bijlsma Tuinen
HET PROGRAMMA WEKEN 17 - 18 >> <<
maandag 22 april 2024
TOP'63 JO9-1-VV Sneek Wit Zwart JO9-2
woensdag 24 april 2024
3-3TOP'63 2-vv Nijland 3
zaterdag 04 mei 2024
14:30TOP'63 2-H'veense Boys 9
Meer programma informatie
STAND TOP'63 1wijzig
1. HJSC 1 20 - 52 43
2. NOK 1 20 - 48 26
3. RKO 1 20 - 42 27
4. TOP'63 1 20 - 34 -1
5. Hielpen 1 20 - 32 1
6. Arum 1 20 - 29 -7
7. LSC 1890 1 20 - 21 -13
8. Udiros 1 20 - 20 -14
9. Blue Boys 1 20 - 18 -7
10. Mulier 1 20 - 17 -19
11. Woudsend 1 20 - 13 -13
12. Bakhuizen 1 20 - 12 -23
Bekijk de achtergrond afbeelding
Bekijk de website